top of page

Відбулося пленарне засідання ІІ сесії ХІV…

Перша декада грудня 2019 року є знаковою для членів Міського учнівського парламенту. Традиційно щороку в цей час вони збираються на ІІ пленарне засідання сесії . Цього року на базі Палацу дитячої та юнацької творчості зібралося 115 лідерів, з них 52- члени парламенту та президенти шкільних органів самоврядувань та їх наставники – педагоги організатори.

На першій частині сесії лідери заслухали звіти за перше півріччя про роботу комісій парламенту та анонсовано проекти, конкурси, які будуть реалізовані парламентом у другому півріччі. Члени парламенту прийняли рішення щодо обрання нового секретаря Міського учнівського парламенту – Кравченко Катерину – ученицю школи № 50, заступника голови комісії з питань освіти Міського учнівського парламенту, у зв’язку з тим , що попередній секретар не систематично відвідувала засідання та не виконувала покладені на неї функції. Вітала учасників заходу Янас Оксана Миколаївна (заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі). Вона звернула увагу на важливість та необхідність діяльності шкільного парламенту, як передумови активної громадянської позиції та самовизначенні в майбутньому виборі професії.

Друга частина сесії була приурочена з представниками органів місцевого самоврядування міста. Представник виконавчих органів місцевого самоврядування Юрій Миколайович Ніконов (начальник управління освіти Херсонської міської ради ), депутати Херсонської міської ради, член постійної бюджетної комісії – Ольга Миколаївна Маренчук (директор школи-родини №39, Заслужений працівник освіти України, Кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня), Галина Леонідівна Лугова (директор школи № 21, Заслужений працівник освіти, магістр державного управління ) розповіли про роботу міської ради та суть діяльності депутата. Спілкуючись з гостями лідери мали отримати відповіді на питання, які їх цікавили.

На останок представники Міського учнівського парламенту презентували свої пропозиції щодо «Перспективи розвитку паркової зони нашого міста очима членів Міського учнівського парламенту». З цими пропозиціями вони виступлять на черговій сесії Херсонської міської ради.

Читайте также:
bottom of page